Smitt Training & Advies

Competentiegericht werken

 

  

   Basistraining Methodisch Werken als Jeugdzorgprofessional

Deze training is ontwikkeld voor het  praktijkprogramma  voor de herregistratie 

van SKJ Jeugdzorgprofessionals.

Geaccrediteerd door SKJ met 45 punten in de categorie Formeel leren

In de "Basistraining Methodisch werken als Jeugdzorgprofessional" wordt het methodisch werken vanuit het gehouden kader (OTS/Voogdij) als ook vanuit de vrijwillige jeugdzorg gepresenteerd. 

Gewerkt wordt met het Delta 4-stappen model en de doorontwikkeling naar de 4-vensters van VanMontfoort. Er wordt gewerkt vanuit een Oplossingsgerichte benadering. Centraal staat de samenwerking met ouders en kinderen waarbij gewerkt wordt met de familiecontext. 

In de training wordt specifiek geoefend met het Rapporteren binnen het Juridisch Kader, Optreden ter terechtzitting, Het gesprek over de veiligheid van het kind, Samenwerken met het netwerk van ouders en kinderen.

Aan het eind van de training maakt de deelnemer een eigen leerplan waarin de eigen professionele ontwikkeling beschreven wordt.

Op dit moment geven we deze training voor een detacheringsbureau in het midden van het land te weten:  RadarPersoneel, Zorg en Welzijn. Hiermee draagt RadarPersoneel bij aan het mogelijk maken om Jeugdzorgprofessionals weer in te laten treden in het werkveld van de Jeugdzorg.


De training is ook beschikbaar voor andere organisaties die werken met het praktijkprogramma van SKJ voor de herregistratie van SKJ Jeugdzorgprofessionals. 


Voor nadere informatie kunt u ons mailen: info@smitt.org of bellen 06-44950545