Smitt Training & Advies

Competentiegericht werken

 

  

    Basistraining Methodisch Werken als Jeugdzorgprofessional

Deze training is ontwikkeld voor het  praktijkprogramma van RadarPersoneel, Zorg en Welzijn voor de herregistratie van SKJ Jeugdzorgprofessionals.

Geaccrediteerd door SKJ met 45 punten in de categorie Formeel leren

In de "Basistraining Methodisch werken als Jeugdzorgprofessional" wordt het methodisch werken vanuit het gehouden kader (OTS/Voogdij) als ook vanuit de vrijwillige jeugdzorg gepresenteerd. 

Gewerkt wordt met het Delta 4-stappen model en een Oplossingsgerichte benadering. Centraal staat de samenwerking met ouders en kinderen waarbij gewerkt wordt met de familiecontext. 

In de training wordt specifiek geoefend met het Rapporteren binnen het Juridisch Kader, Optreden ter terechtzitting, Het gesprek over de veiligheid van het kind, Samenwerken met het netwerk van ouders en kinderen.

Aan het eind van de training maakt de deelnemer een eigen leerplan waarin de eigen professionele ontwikkeling beschreven wordt.

Op dit moment geven we deze training voor een detacheringsbureau in het midden van het land te weten:  RadarPersoneel, Zorg en Welzijn. Hiermee draagt RadarPersoneel bij aan het mogelijk maken om Jeugdzorgprofessionals weer in te laten treden in het werkveld van de Jeugdzorg.


De eerste training is gestart op vrijdag 14 juni 2019