Smitt Training & Advies

Competentiegericht werken

 

 

Delta training voor Jeugdbeschermers 

SKJ geaccrediteerd met 42 punten

De training:

In diverse regio's (Limburg, Amsterdam, Rotterdam, Gelderland, Groningen, SGJ, Leger des Heils, Stichting Nidos) verzorgden wij, met succes, de afgelopen jaren (2005 - 2017) Delta trainingen waarbij de medewerkers van Instellingen voor Jeugdbescherming getraind werden als Jeugdbeschermer in de DELTA methodiek. Tijdens de trainingen wordt  gewerkt met trainingsacteurs.

Voor de Jeugdbeschermers bieden wij nu de Deltatraining aan In-company en middels open inschrijving  De training duurt vier dagen, gedurende 4-6 weken. Dagfrequentie is 7-14 dagen.

We maken gebruik van het originele Delta materiaal en alle aspecten van de Delta methodiek komen aan de orde. Met deze training worden de beginnende jeugdbeschermers getraind in de Delta werkwijze, de Delta taal en Delta houding. Na 4 dagen training kunnen de jeugdbeschermers aan de slag met de Delta uitgangspunten.

Per trainingsdag wordt er een reflectieverslag gemaakt en de training wordt afgesloten met een praktische opdracht.


Trainingsdata en plaatsen:

De training wordt in verschillende plaatsen in Nederland gegeven.


Programma:

Wij werken met het originele Delta Trainings Programma


Kosten:

Deze 4-daagse training bieden wij aan In-company met max. 12 deelnemers. 

Voor open inschrijving aan de 4-daagse Deltatraining zijn de kosten per deelnemer € 600,=   Dit is inclusief de verwerkingsopdrachten en certificering. Minimaal aantal deelnemers is 10.


Tijdsinvestering:

Studiebelasting voor de deelnemers is naast de trainingsdagen ook 3.5 uur voorbereiding per trainingsdag voor het lezen van de literatuur en 4 uur voor de verschillende verwerkingsopdrachten. Totaal vraagt dit voor de 4-daagse training om 18 uur voorbereidings- en verwerkingstijd. Deze uren zijn meegenomen in de SKJ accreditatie.


Literatuur:

Voor de deelnemers is het "Handboek methode Gezinsvoogdij 3.0", december 2009, beschikbaar. Dit handboek is noodzakelijk om de training te volgen. 


De 4 Deltastappen:

Hieronder de 4 deltastappen zoals die in de training gebruikt worden. Certificering:

Bij 100% aanwezigheid en een voldoende voor de reflectieverslagen en praktische opdracht volgt certificering middels een certificaat met SKJ punten voor het formeel leren traject.

Het format voor de reflectieverslagen en de praktijkopdracht kunt u downloaden.


Deelnemers:

Maximaal kunnen 12 deelnemers aan deze training deelnemen zodat iedereen voldoende kan oefenen in het interactieve deel van de training met de trainingsacteur. Indien gewenst kunnen deelnemers van verschillende Gecertificeerde Instellingen worden samengevoegd tot het maximum van 12 deelnemers is bereikt.

Opleidingsniveau om deze training te volgen is HBO niveau.


Accreditatie:

SKJeugd met 42.00 registerpunten voor het formeel leren

 

Contact:

Email: deltatraining@smitt.org  of   Mob: 06-44 950 545